+387 30 800 046 +385 1 353 5167 info@eps-lastro.com
VIDEO.png

What is EPS?

The desire for a pleasant and more rational way of living has resulted in an increased usage of thermal insulation in construction.

Learn more
VIDEO.png

Thermal calculation

EPS LASTRO has designed a computer program for calculation of thermal efficiency, which provides and facilitates our clients with a…...

Learn more
VIDEO.png

Frequently asked questions

Find out the most important answers to questions about thermal insulation of buildings, installation of EPS and material characteristics.

Learn more
  • 1
  • 1
  • 1
VIDEO.png

Since 1966.

The beginnings and development...

Company EPS LAŠTRO is the largest manufacturer of expanded polystyrene (trade name Styrofoam) in Bosnia and Herzegovina and leader of technological development and innovation in the facade system.

ABOUT US

 

Kampanja za promovisanje energetske efikasnosti uz podršku EU i Austrije nastavlja se u Bosni i Hercegovini

300-trees-for-Sarajevo.jpg

Tri stotine sadnica bijelog bora posađeno je danas u Sarajevu u nastojanju da se grad učini zelenijim. Stabla su donirali Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropska unija (EU) i Austrija u okviru Programa za finansiranje zelene ekonomije za Zapadni Balkan (GEFF) koji pruža podršku domaćinstvima za ulaganja u unapređenje energetske efikasnosti.

U cilju obilježavanja rezultata programa GEFF i simboličnog doprinosa borbi protiv klimatskih promjena, EBRD, EU i Austrija će posaditi 1.000 stabala tokom novembra i decembra 2021. godine u šest zemalja Zapadnog Balkana – Bosni i Hercegovini, Albaniji, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Stabla ujedno predstavljaju i nagradu EBRD-a za 18 najaktivnijih partnerskih finansijskih institucija i 32 proizvođača i prodavaca energetski efikasnih tehnologija, za njihov doprinos uspjehu programa GEFF na Zapadnom Balkanu.

Akcija sadnje stabala počela je jučer u Podgorici u Crnoj Gori, a nastavljena je u Bosni i Hercegovini.

Manuela Naessl, šefica EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu, rekla je: „Poboljšanje energetske efikasnosti dovodi do manje potrošnje energije, manjih računa, kao i sveukupno boljeg kvaliteta života, i drago nam je da preko 3.000 domaćinstava u Bosni i Hercegovini mogu da osjete ove prednosti zahvaljujući našem GEFF programu. Ovom današnjom akcijom sadnje drveća želimo da se zahvalimo svim našim GEFF partnerima uključujući UniCredit banku Mostar, UniCredit banku Banja Luka, Sparkasse banku, MKF Partner kao i proizvođačima i prodavačima zelenih tehnologija Vokel, Aluplastik, AMD Sconto Brčko, ThermoFLUKS, Aluplast i EPS Laštro za njihov doprinos promociji GEFF programa u Bosni i Hercegovini.”

Domaćinstva koja žele unaprijediti energetsku efikasnost svojih domova mogu se prijaviti za posebne namjenske kredite u lokalnim partnerskim finansijskim institucijama u BiH – UniCredit banka Mostar i Banja Luka, Sparkasse banka, MKF Partner, kao i ProCredit banka BiH, koja je nova partnerska finansijska institucija u BiH.

EPS LAŠTRO © All rights reserved.