+387 30 800 046 +385 1 353 5167 info@eps-lastro.com

onama.jpg

Govoriti o kvaliteti vlastitih proizvoda danas, kada vas sa svi strana bombardiraju sa reklamama tipa „Mi smo najbolji“ i sl, je vrlo nezahvalno. Međutim, ako tržišna kretanja prepustite stihiji, doći ćete vrlo brzo u situaciju da i na ovako malom tržištu padnete u zaborav.

Firma „EPS LAŠTRO“ se već 20 godina bavi proizvodnjom toplinske izolacije na bazi EPS-a (styropora). Počeli smo vrlo skromno glede kapaciteta, ali odmah sa vrhunskim kvalitetom. Obzirom da u ratom opustošenoj zemlji nije bilo ni vlasti, a kamo li standarda glede toplinske izolacije, mi smo od prvog dana prihvatili europske standarde iz ove oblasti. Tržište Bosne i Hercegovine u tom periodu je bilo potpuno neinformirano o važnosti toplinske izolacije u građevinarstvu. Ovo je donekle i razumljivo obzirom da veliki broj građana BiH nije imao ni krov nad glavom a kamo li što drugo. Međutim, upornim radom na edukaciji, kako struke tako i krajnjih korisnika naših proizvoda, možemo se pohvaliti činjenicom da BiH danas troši više toplinske izolacije po glavi stanovnika od svih zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije. Uspjeli smo postići i to da danas u BiH ne postoji niti jedan novi projekt bez toplinske izolacije. Samim tim stvorili smo preduvjete da se na tržištu pojavi veliki broj proizvođača toplinske izolacije na bazi EPS-a. Istini za volju, neki od njih su slijedili naš put kvalitete dok su neki tražili i druge putove do kupaca. Mi smo istinski svjedoci izreke: „Puno je lakše popeti se na vrh nego li na njemu i ostati“. Već 20 godina uspijevamo uspješno nositi ulogu lidera i držati oko 30% tržišta BiH. Osnovni razlog za ovo je permanentno praćenje tehnoloških inovacija iz ove oblasti, a sve u cilju postizanja vrhunskog kvaliteta naših proizvoda. Svi oni koji na neki način poznaju situaciju na tržištu BiH znaju da naši proizvodi nisu jeftini. To je činjenica. Svatko tko se bavi proizvodnjom zna da su za postizanje vrhunske kvalitete neophodne tri stvari: Vrhunska sirovina, vrhunska tehnologija i znanje. Kad se sve ovo zbroji, svima je jasno da proizvod vrhunske kvalitete ne može biti jeftin. Međutim, mi odgovorno tvrdimo da već 20 godina tržištu nudimo proizvode koji imaju najbolji omjer cijene i kvalitete.

Pored niza proizvoda koje nudimo za toplinsku izolaciju građevinskih objekata na bazi EPS-a, posebno ističemo kompletan fasadni program (EPS-F60, EPS-F80, EPS-F100 PREMIUM, EPS-120COKLPLOČA, EPS-GF), kao i Ploče za podno grijanje. Po mnogo čemu smo jedini u BiH. Naime, jedini smo od svih proizvođača u BiH koji surađujemo sa najvećim kemijskim koncernom u Europi, BASF-om. Napominjem da je BASF 1950 godine patentirao „STYROPOR“. Jedini smo u BiH koji u suradnji sa firmom CAPATECT proizvodi fasadne ploče tipa „DALMATINER“. Jedini smo proizvođač u BiH koji u suradnji sa firmom RÖFIX tržištu BiH nudi grafitne fasadne ploče tipa „RELAX“. Zatim tu je i naša COKLPLOČA kao najbolje rješenje za toplinsku izolaciju podnožja fasada, kao i Ploče za podno grijanje koje su zbog vrhunskog kvaliteta mnogi europski proizvođači sistema za podno grijanje uvrstili u svoje odobrene sisteme, kao što su „HERZ Armaturen“, TECE, COMAP i dr.

Situacija na tržištu je iz dana u dan sve teža. U nedostatku posla mnoge firme u cilju osvajanja tržišta spuštaju cijenu svojih proizvoda, a samim tim i kvalitetu. Međutim, mi vjerujemo u bosanskohercegovačkog čovjeka. Vjerujemo u to da naš čovjek zna prepoznati kvalitetu i da jedino kvaliteta ima budućnost. Vjerujemo i u to da ćemo i narednih 20 godina biti lider u proizvodnji EPS-a (styropor-a) na tržištu BiH.

VIDEO.png

Što je EPS?

Želja za ugodnijim i racionalnijim načinom življenja rezultirala je i sve većom primjenom toplinske izolacije u građevinarstvu.

Saznajte više
VIDEO.png

Toplinski proračun

EPS LAŠTRO je osmislio kompjuterski program za proračun toplinske zaštite koji našim klijentima omogućava i olakšava cjelovitu ocjenu...

Saznajte više
VIDEO.png

Često postavljena pitanja

Saznajte najvažnije odgovore na pitanja o topliskoj izolaciji objekata, ugradnji EPS-a i karakteristikama materijala.

Saznajte više
EPS LAŠTRO © Sva prava pridržana.